Rullegræs - Kvalitetsgræs fra Prodana

ukrudtsfri græsplæne

Har du planer om at skal have gjort noget ved haven, og ønsker du et nyt, flot og grønt græslag, så er rullegræs løsningen for dig. Du skal være meget tålmodig for at se græs gro over en længere periode, derfor vælger flere og flere også at bruge rullegræs istedet.

Vi har i denne artikel valgt at sætte fokus på Prodana rullegræs, da det er kvalitetsgræs, som du kan købe til en fornuftig pris.

Du kan også være heldig og finde et godt rullegræs tilbud, og så er det med at slå til, da der kan være mange penge at spare.

Klik her for at se rullegræs i butikken

Skal du også have plantet nye træer til din have, så kan du se vores artikel om Thuja træer her. De kan desuden også bruges som hæk.

Prodana Rullegræs

Prodana er et velkendt mærke i Danmark og Sverige, og har længe været en af de førende når det kommer til græs i Skandinavien. Prodana blev i 2015 slået sammen med DLF, som de kendetegnes ved idag.

Rullegræs fra Prodana er sået og plejet på danske marker, og der er udelukkende blevet brugt kvalitetsfrø til det. Rullegræsset er meget robust, og derfor er det perfekt til haveanlæg.

Prodana rullegræs består af følgende:

  • 10 % Alm. rajgræs (Greenway S)
  • 10 % Alm. rajgræs (Sauvignon S)
  • 30 % Rødsvingel (Cinderella S)
  • 25 % Rødsvingel (Calliope S)
  • 25 % Engrapgræs (Conni S).

Med denne blanding får du en græsplæne, som hurtigt etablerer sig med jorden. Når den først er blevet etableret, så har den en god tørketolerance, dog husk at vand meget i starten.

Køb af rullegræs kan enten ske ved en forhandler eller online. Der kan dog være en del af spare ved at købe det online, og du får det stadig leveret lige til døren.

Der kan dog være forskel på leveringstiden afhængig af hvor i landet du bor. Der kan eksempelvis være forskel på om du skal have leveret i sønderjylland eller på sjælland.

Hvornår kan man lægge rullegræs?

Det kan i princippet også lægges hele året, hvorimod at du ved at så græsset selv er begrænset i en periode der hedder fra april til oktober. Du slipper dog for at skulle slå det, hvis du sår det i de kolde måneder på året. Græs vokser nemlig først ved 7 grader.

Læg rullegræs hele året uden problemer, men der er selvfølgelig nogle måneder der er bedre end andre. De mest optimale perioder i løbet af året af maj og juni eller september og oktober.

Det kan også godt lade sig gøre i juli og august, men det skal helst holdes fugtigt de første par uger, så hvis det er tørre måneder, så skal du huske og vande det regelmæssigt.

Du skal stadig slå din græsplæne, som normalt. Græsset gror ens, uanset om det er rullegræs eller så græs.

Er du på udkig efter pynt til haven også? Så kan vi anbefale en at plante en busk. Du kan læse mere omkring Dronningebuske her.

Du kan også se denne video der viser hvordan du lægger rullegræs fra Prodana

Rullegræs priser

Du har sikkert spurgt dig selv "Hvad koster rullegræs?" - Når du køber ruller med græs så afhænger det selvfølgelig af kvaliteten. Vi anbefaler at du køber noget af god kvalitet, hvis du har planer om at din have skal se godt ud. Hvis du ikke har de store forventninger til din have, og bare skal have noget græs, så kan du sagtens købe rullegræs billigt istedet.

Når du regner en pris på rullegræs ud, så gøres det i m2. Det er sjældent du kan købe under 19m2, af gangen, og så starter prisen ca. på 60 kr pr/m2.

Hvis du har planer om at skal anlægge et større område med græs, så plejer de fleste forhandlere at give mængderabat derefter.

Rullegræs pris - Eksempler:

  • 19 til 48 kvm: 59,95 kr./kvm
  • 49 til 95 kvm: 42,95 kr./kvm (spar 17 kr./kvm)
  • 96 til 285 kvm: 32,95 kr./kvm (spar 27 kr./kvm)
  • 289+ kvm: 24,95 kr./kvm (spar 35 kr./kvm).